Lenovo sliter med å møte den enorme PC-etterspørselen - Technology News

Breaking News

Lenovo sliter med å møte den enorme PC-etterspørselen

Lenovo, verstens største produsent av PCer, bekrefter at de har problemer med å holde tritt med den enorme etterspørselen etter nye enheter.

Under en inntjeningskonferanse med investorene avslørte COO Gianfranco Lanci at Lenovo nå opererer med halvparten av den normale lagerbeholdningen – og potensielt s.å lite som en tredjepart. Dette skyldes at etterspørselen har skutt i været etter pandimirestriksjonenes krav om hjemmearbeid.

Til tross for at vaksinene gir oss et blekt lys i enden av tunnelen, har den høye etterspørselen vedvart i begynnelsen av 2021. «Jeg vil si at vi ikke har sett noen nedgang i etterspørselen», sa Lanci. «Når vi ser oss rundt i verden, fra USA til Europa,   til Kina, Asia og Stillehavsregionen, tror jeg ikke beholdningen vår hos forhandlere noen gang har vært så lav». 

Vanligvis ville Lenovo hatt omtrent seks ukers lagerbeholdning i bakhånd, men ifølge Lanci «har vi ved enkelte tilfeller det siste kvartalet vært nede på to eller tre uker, så vi er nede på et svært lavt nivå».

Global PC-etterspørsel

Ifølge data fra analytikerne Canalys sted PC-leveransene til 143,7 millioner enheter i fjerde kvartal 2020 (inkludert nettbrett), noe som innebærer vekst over tre kvartaler på rad. I løpet av hele året ble det levert i alt 458,2 millioner enheter. Dette er det største antallet siden 2015. 

Lenovo har den største markedsandelen, med 20 %, og de sto for et samlet salg på 87 millioner enheter i 2020. Det utgjør en årsvekst på 10 %. Apple (18 %), HP (13 %), Dell (11 %) og Samsung (8 %) utgjør resten av de fem på toppen av listen.

Ifølge Lanci kunne Lenovo uten begrensninger i beholdningen ha levert enda flere enheter i 2020.

Selskapet venter dessuten at leveransene vil øke med ytterligere 5 til 10 prosent i år, dersom de kan møte etterspørselen. Det kommer blant annet av økt slitasje på eksisterende enheter som følge av intens bruk.

«[brukerne tilbringer] mer tid med PC og nettbrett, og det kan fremtvinge en raskere utskiftningssyklus i fremtiden», forklarte Lenovos CEO, Yang Yuanqing.

Via The Register



from TechRadar - All the latest technology news https://ift.tt/3d4aSdt

No comments